Lapsijärjestöt: Koronakriisin laskua ei tule maksattaa lapsilla

Koronakriisin keskellä valtiovarainministeriön talousarvioehdotus kohdistuu kipeästi lapsi- ja nuorisotyöhön. Valtionvarainministeriön esitys lohkaisisi järjestöjen ja kuntien nuorisotyön määrärahoista vuodelle 2021 peräti kolmanneksen, eli noin 15 miljoonaa euroa. Käytännössä näin suuri leikkaus tarkoittaisi monen kunnan ja järjestön tarjoaman kerho-, retki-, leiri- ja tapahtumatarjonnan rajua supistumista tai alasajoa nuorisoalan lomautuksista ja irtisanomisista puhumattakaan.

Riskiryhmiin kuuluvat lapset suojeluun heti

Koronaviruksen aiheuttama terveysuhka on saanut koko maailma poikkeukselliseen tilanteeseen. Poikkeustilan myötä lasten ja nuorten sosiaalinen ympäristö on kokenut lyhyessä ajassa mullistuksen koulujen, päiväkotien ja harrastustoiminnan rajaamisten vuoksi. Monen lapsiperheen toimeentulo on voinut romahtaa lomautusten, yritystoiminnan nopean supistumisen ja työttömyyden vuoksi. Varhaiskasvatuksen ja lähiopetuksen rajoitukset ovat asettaneet perheet sekä opetus-ja kasvatusalan henkilöstön samaan aikaan ennennäkemättömien ja jopa mahdottomia ponnistusten eteen.

Alle 15-vuotias, tee lapsialoite!

Hei sinä alle 15-vuotias pinsku! Meille on tärkeää, että voit kertoa ideoitasi ja mielipiteitäsi, vaikka et vielä pääse päättämään kaikista asioista. Huhtikuun lopulla Nurmijärvellä kokoontuva edustajisto on Pinskujen korkein päättävä elin. Koska edustajisto päättää kaikista tärkeimmistä pinskuasioista, olisi meille olisi mahdottoman suuri ilo kunnia jos jakaisit meille ideoitasi siitä, että millaista pinskutoimintaa juuri sinä haluaisit Pinskuissa järjestettävän?

Pinskulehti on täällä!

Kaikille Pinskujen alle 15-vuotialle jäsenille ilmestyy kotiin Pinskulehti marraskuun alussa. Pinskulehden ideana on tuoda esiin lasten ja nuorten omia ideoita lapsia kiinnostavalla tavalla ja se on osa Tradekan rahoittamaa Lentokettu-hanketta. Lentokettu on osallisuushanke, jonka keskiössä on lasten ja nuorten oma ääni. Hanke huipentuu lastenlehteen, jonka sisältönä on muun muassa lasten ja nuorten tekemiä sarjakuvia, lempireseptejä ja askarteluvinkkejä. Lehti on maksuton kaikille Pinskujen jäsenille. Jäsenyys on henkilöjäsenille maksuton.

Pinskut mukana Lapsen oikeuksien viikolla

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 18.–24.11.2019! Lapsijärjestöjen Lastenviikko -nimellä aiemmin kulkenut teemaviikko on tänä vuonna yhdistynyt Lapsen oikeuksien viikon kanssa. Yhteinen ja laajempi, koulujen ja varhaiskasvatuksen lisäksi vapaa-ajalla ja harrastustoiminnassa näkyvä teemaviikko jatkaa yhteisellä nimellä Lapsen oikeuksien viikko. Viikkoa toteuttaa Kansallinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Lue lisää viikosta täältä: www.lapsenoikeuksienviikko.fi