Pinskujen ja Nuorten Kotkien ympäristökasvatushanke käynnistyy keväällä 2020

Pinskujen ja Nuorten Kotkien Liikkuva luontoleiri-hankkeen tarkoituksena on viedä päiväleirikonsepti bussilla liikkuvana kaupunkiympäristöön, suoraan lasten ja nuorten ulottuville. Teemana on ekologinen kestävyys. Konseptiyhdistää matalan kynnyksen päiväleiritoiminnan ekologisen elämäntavan edistämiseen ja ravinnon tarjoamiseen kesälomaansa omissa toimintaympäristöissään viettäville alakouluikäisille. Päiväleirien lisäksi toimintaa järjestetään tapahtumamuotoisena koulujen loma-aikojen ulkopuolella pop-up-periaatteella.

Tärkeintä on tavoittaa lapset ja varhaisnuoret omissa elinpiireissään – kuten puistoissa ja koulujen pihoilla – tarjoten laadukasta, ympäristöaiheista tekemistä sekä ekologista ja ravitsevaa ruokaa paikkaamaan kouluruokailua. Päiväleireillä tarjotaan lämmin ruoka ja välipala osallistujille. Tapahtumien yhteydessä tehdään livestriimejä sosiaaliseen mediaan sekä toteutetaan asiantuntijapodcasteja aihepiiriin sopivista teemoista. Livestriimauksen tuotokset kootaan osaksi Pinskujen ja Nuorten Kotkien ympäristökasvatusmateriaalia.

Projektin pääkohderyhmä on alakouluikäiset lapset ja varhaisnuoret. Lisäksi pyrimme tavoittamaan livestriimien ja podcastien avulla koululaisten vanhemmat ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset. Hankkeelle on tekeillä parhaillaan verkkosivut, jotka löytyvät osoitteesta www.luontoleiri.fi

Lisätiedot

Heidi Tuhkanen

Projektipäällikkö

heidi.tuhkanen@pinskut.fi

050 321 5764