Weekends for Climate on vuonna 2021 toteutettu Pinskujen ja Nuorten Kotkien yhteinen ilmastokasvatushanke kotikansainvälisellä ulottuvuudella. Hanke on jatkoa vuonna 2020 toteutetulle Liikkuva luontoleiri -hankkeelle.

Weekends for Climate -hankkeen puitteissa järjestettiin ilmastoteemaisia työpajoja ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille eri puolella Suomea ja lisäksi Tsekissä, Slovakiassa, Saksassa ja Zimbabwessa. Hankkeessa toteutettiinkin myös uutta etäyhteyksin toteutettavaa kansainvälistä toimintaa, jossa lapset ja nuoret pääsivät kommunikoimaan kansainvälisten kumppanijärjestöjen nuorten kanssa virtuaalisesti joko reaaliaikaisesti tai erilaisin videotervehdyksin ja haastein. Nuoret saivat näin tilaisuuden toimia yhdessä kansainvälisten ikätovereidensa kanssa yhteisen tavoitteen eteen.

Hankkeessa tuotettiin myös englanninkielinen A Youth Leader's Guide to Climate Education -opas, joka on suunnattu esimerkiksi nuoriso-ohjaajille ja muille nuorten kanssa työskenteleville. Se sisältää perustiedot ilmastonmuutoksesta, ilmastokasvatuksesta sekä vinkkejä virtuaalisen kansainvälisen yhteistyön toteuttamiseen. Materiaalit ovat sopivia kaikenlaiseen kv- ja muuhun ryhmien väliseen toimintaan. Mukana on runsaasti toimintaideoita ja käytännön harjoituksia erilaisten ryhmien kanssa toteutettavaksi.  

Mukana hankkeessa ovat Pinskujen pitkäaikaiset kumppanit Kinderring Berlin, Pionyrska skupina Sumperk ja Centrum voľného času Prievidza sekä Nuorten Kotkien kansainvälinen kattojärjestö IFM-SEI.

Voit lukea Weekends for Climate -hankkeen vaiheista seuraavilla kanavilla:

Facebook: https://www.facebook.com/Weekends-for-Climate-103039708049226

Instagram: @weekends_for_climate 

Nettisivut (avataan maaliskuussa): www.weekendsforclimate.fi

Lisätietoja saat myös ottamalla yhteyttä hankkeen projektisuunnittelijaan Annimari Ollilaan annimari.ollila [ät] pinskut.fi.