Toiminnanjohtajan sijaisuutta keskusjärjestössä hoitanut Hanna Niemi päätettiin hallituksen kokouksessa 22.8.2020 palkata liiton henkilöstöpäälliköksi vuoden 2020 loppuun saakka.

On jo pitkään ollut liittohallituksen tiedossa, että liiton toiminnanjohtajan laajaa työnkuvaa keventämään tarvittaisiin johtavalle tasolle lisätyövoimaa. Tämä ei ole normaalisti ollut liiton käytettävissä olevien resurssien puitteissa mahdollista, mutta liittohallitus on hakenut ongelmaan kestävää ratkaisua.

Edustajiston päätöksellä vuonna 2021 liiton johtoon astuu ensimmäistä kertaa puheenjohtajisto, jolle on ensimmäistä kertaa määritelty työtehtävät ja tehtäväkohtaiset vuosipalkkiot. Tästä on toivottu olevan pitkäjänteisempi ratkaisu vaativien järjestön johtotehtävien jakamiseen luottamustoimisen ja palkatun johdon välillä ja korvaamaan osaltaan luottamustoimisten järjestön johtotehtävistä johtuvia ansiotulonmenetyksiä. Kuluvan syksyn osalta palkkiopuheenjohtajuus ei vielä tuo kaivattuja lisäresursseja johtamiseen, vaan poikkeuksellisessa tilanteessa tarvitaan lisäapua nyt.

- Tänä vuonna keskusliiton palkatun työvoiman tuplasti normaalia suurempi määrä on tuplannut myös johtamiseen ja työnohjaukseen liittyvien työntehtävien määrän. Samaan aikaan monia toimintoja on jouduttu perumaan tai siirtämään vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi. Keväällä on jouduttu nopealla tahdilla lisäksi kehittämään etätyön tekemisen ja etätyönjohtamisen muotoja. Tämä on osaltaan lisännyt myös myös jäsenjärjestöjen tuen tarvetta. Kun moni suunniteltu toiminto on jouduttu perumaan, siirtämään tai toteuttamaan etänä, niin hallitus katsoo, että resursseja on järkevää siirtää toimijoiden tukemiseen poikkeuksellisessa maailmantilanteessa, kertoo liiton toiminnanjohtaja Anni Hakolampi.

Keskellä koronaepidemiaa nuorisoalaa ravistelee muutkin suuret mullistukset. Veikkausvoittovarojen supistuessa VM esittää nuorisoalalle noin 30 prosentin leikkausta edellisvuosien tasoon nähden. Leikkaus on raju ja toteutuessaan tarkoittaa järjestöjen tarjoaman kohtuuhintaisen vapaa-ajantoiminnan määrän rajua laskua ja/tai harrastusmaksujen rajua nousua.

- On tärkeää, että toiminnanjohtajan työresurssia voidaan tässä vaikeassa tilanteessa kohdentamaan syksyn aikana entistä enemmän edunvalvontaan, toimintamuotojen kehittämiseen ja tulevaan rahoitustilanteeseen varautumiseen toimijoiden hyvinvointia samalla tehokkaammin tukien. Onkin mahtavaa, että voimme jatkaa Hanna Niemen työsuhdetta nyt henkilöstöpäällikön roolin muodossa, jotta pystymme parhaalla mahdollisella resurssilla paremmin turvaamaan Pinskujen ja koko nuorisoalan tulevaisuuden, Hakolampi pohtii.

Henkilöstöpäällikkö ja toiminnanjohtaja työskentelevät tiiminä. Niemi itse pitää uutta pestiään henkilöstöpäällikkönä mielekkäänä.
- Pinskut on minulle sydämen asia ja on ihanaa päästä jatkamaan työtä minulle tärkeän järjestön ja minulle tärkeiden asioiden parissa. Teen parhaani tukeakseni Pinskujen palkattua ja luottamustoimista väkeä haastavassa tilanteessa. Pinskuissa on ihan huikean osaavia tyyppejä töissä ja luottamustoimisina, Niemi suitsuttaa.

Hanna Niemi aloittaa uudessa työnkuvassaan henkilöstöpäällikkönä 1.9.2020

Lisätiedot:
Anni Hakolampi
toiminnanjohtaja
anni.hakolampi@pinskut.fi
p.0443230223

Hanna Niemi
henkilöstöpäällikkö
hanna.niemi@pinskut.fi

Kuva: Pixabay