Tilanne 1.6 lähtien

Koronatilanne on kaikkien helpotukseksi hieman alkanut hellittämään Suomessa ja kesällä voidaan jo järjestää pinskutoimintaa. AVI on tiedottanut tarkemmin, miten kesän tapahtumat tulee järjestää. AVI:n mukaan 50 hengen kokoontumiset on sallittuja kesäkuun loppuun saakka. Myös 50-500 hengen tapahtumien järjestäminen on mahdollista erityisjärjestelyin THL: ohjeiden mukaisesti. Kuitenkin Suomen hallitus suosittaa, että järjestötoimijat eivät järjestä yli 50 hengen tapahtumia ja tämä linjaus koskee siten myös Pinskujen toimintaa. Tapahtumajärjestäjien, kuten leirijärjestäjien, vastuulla on noudattaa viranomaisten ohjeistuksia ja toteuttaa toiminta siten, että se on turvallista kaikille. AVI tiedottaa ennen kesäkuun loppua rajoitustoimien jatkosta.

AVI on ohjeistanut huomioitavaksi lasten ja nuorten leiritoiminnassa seuraavaa:

• Leirille voi osallistua vain oireettomana.

• Leireillä suositellaan toimimaan rajatuissa, enintään 50 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa keskuksessa
toimivien ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.

• Yleisiä suosituksia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta tulee noudattaa.

• Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esimerkiksi kättely, halaaminen).

• Jos leiriläisellä todetaan leirin aikana koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hänet ohjata erilliseen tilaan odottamaan, että poistuminen leiriltä on mahdollista. Hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Leirin järjestäjän tulee tällaisessa tilanteessa olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden
saamiseksi.

Kaikkien on hyvä muistaa myös vähintään 1-2 metrin turvavälit toisiinja ja käsihygieniasta leireillä on huolehdittava tarkoin. Koronatilanne voi muuttua nopeastikin ja seuraamme viranomaisten ohjeistuksia jatkuvasti.

Turvallisia ja iloisia leirihetkiä kaikille!

Lisätietoja:

Hanna Niemi
hanna.niemi@pinskut.fi
0443230223