Seloste Pinskujen verkkoviestinnän saavutettavuudesta

Pinskut pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee seuraavia Pinskujen tarjoamia julkisia verkkopalveluita:

Pinskujen sisäisessä käytössä olevat pilvipalvelu Jemma, keskustelualusta Notski sekä etäkokousalusta Mukila eivät kuulu tämän selosteen piiriin, mutta myös niiden toiminnassa on kiinnitetty huomiota saavutettavuuteen.

Vaatimustenmukaisuus

Pinskujen tarjoamat verkkopalvelut täyttävät WCAG 2.1 -saavutettavuusvaatimukset tasolla AA. Sivustoilla ei teknisesti pitäisi olla mahdollista esiintyä muita saavutettavuusrajoitteita kuin epähuomiossa virheellisesti tehtyjä otsikointeja, puutteellisia kuvien alternative-tekstejä tai toistuvia linkkejä.

Ei-saavutettava viestintä

Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu direktiivin vaatimukset ja työtä jatketaan edelleen.

Pinskujen verkkopalvelut saattavat sisältää liitetiedostoja (PDF), joista kaikki eivät ole saavutettavia näytönlukulaitteella. Ei-saavutettavista liitetiedostoista suurin osa on luotu ennen 23.9.2018. Vanhoja liitetiedostoja muokataan saavutettavaksi sitä mukaan kun niiden sisältöä päivitetään.

Otathan yhteyttä meihin (yhteystiedot alempana), jos tarvitset apua ei-saavutettavan materiaalin kanssa!

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Pinskujen verkkopalvelut on julkaistu seuraavasti:

  • pinskut.fi on julkaistu 15.12.2017
  • pinskupakki.fi on julkaistu 15.7.2017
  • punoslehti.fi on julkaistu 1.5.2017

Tätä selostetta on päivitetty viimeksi 14.7.2020.

Seloste perustuu teknisiltä osiltaan WAVE-testausohjelmalla ( http://wave.webaim.org) suoritettuun tarkastukseen, sekä sisällöllisiltä osiltaan järjestöperheen sisällä tehtyyn arvioon viestinnän saavutettavuudesta.

Palaute ja yhteystiedot

Kerrothan meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme asian korjaamiseksi!

Sivustojen pinskut.fi ja punoslehti.fi osalta yhteyshenkilönä toimii:

järjestökoordinaattori Pekka Pehkonen
pekka.pehkonen [at] pinskut.fi
040-137 4953

Pinskupakki.fi -sivuston osalta yhteyshenkilönä toimii myös Pekka Pehkonen, lukuunottamatta sisältöä joka on julkaistu osoitteiden pinskupakki.fi/toiminta/tapahtumat tai pinskupakki.fi/toiminta/kerhot alla (tarkoittaen sivustolla julkaistuja tapahtumia). Näiltä sivuilta löytyvät tapahtumat ovat Pinskujen jäsenjärjestöjen edustajien julkaisemia, jolloin vastuu niiden sisällöllisestä saavutettavuudesta (saavutettava kieli, otsikointi, kuvien alternative-tekstit) on ko. järjestöillä.

Pinskut ei keskusjärjestönä voi ottaa kantaa tai olla suoraan vastuussa jäsenjärjestöjensä viestinnän saavutettavuudesta, mutta mikäli tarvitset apua johonkin tapahtumaan liittyen, ole yhteydessä suoraan sitä järjestävään tahoon.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus [at] avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000