Pinskujen hiiliporssin päästötodistus

Pinskut on toimintaohjelmassaan asettanut tavoitteeksi hiilineutraalin järjestön saavuttamisen vuoteen 2025 ja sitoutunut tavoitteeseen myös Sitoumus2050:n muodossa. Keskusjärjestötasolla on laskettu ja hyvitetty hiilijalanjälki vuodelta 2022 ensi kertaa. Hiilijalanjäljen laskemiseen on käytetty apuna Tradekan kehittämää ilmastolaskuria: https://www.tradeka.fi/vastuullisuus/hanketoiminnan-ilmastolaskuri .

– Tradekan kehittämä laskuri on tullut todella tarpeeseen ja osaltaan auttanut meitä ilmastotavoitteen saavuttamisessa, kommentoi PInskujen toiminnanjohtaja Anni Hakolampi.

23 tonnin CO2-päästöt hyvitettiin Hiilipörssin kautta, jonka myötä ennallistettiin 0,6 hehtaaria suota Piitsonsuon ennallistamishankkeessa Ilomantsissa. Suokompensaation pysyvyydeksi on arvioitu vähintään 100 vuotta.

– Täysin päästöttömäksi toimintaa millään saa, mutta olemme iloisia, että voimme kantaa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemisessä tukemalla luonnon ennallistamista. Tästä on hyvä jatkaa ilmastoneutraalin järjestön toimintaohjelman toteuttamista entistä kunnianhimoisempaan suuntaan, Hakolampi päättää.

Categories:

Tags:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *