Lapsi seisoo reppu selässä

Suomalaiset kansalaisjärjestöt ovat vetoomuksessaan vaatineet Suomen hallitusta arvioimaan uudelleen päätöstä lopettaa rahoitus YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestölle UNRWA:lle. Heidän mukaansa yli kahden miljoonan ihmisen selviytyminen on tällä hetkellä suoraan tai epäsuoraan UNRWA:n tuen varassa, eikä kaikkia näitä ihmisiä tule rangaista pienen joukon väärän toiminnan vuoksi. Siviilien hätä Gazassa on suuri, ja UNRWA on käytännössä ainoa alueella toimiva humanitaarinen järjestö, joka kykenee tarjoamaan laajassa mittakaavassa hätämajoitusta, ruokaa ja perusterveydenhuoltopalveluja.

UNRWAn mukaan jäädytetty rahoitus merkitsee noin kolmasosaa järjestön vuosibudjetista, mikä voi johtaa toiminnan loppumiseen. Vetoomuksen allekirjoittajat painottavat, että siviilien kollektiivinen rankaiseminen on kohtuutonta, ja vaativat Israelilta kansainvälisen tuomioistuimen päätöksen mukaisten toimien noudattamista.

He myös huomauttavat, että avun keskeyttävät valtiot saattavat syyllistyä joukkotuhonnan kieltävän yleissopimuksen rikkomiseen. Vetoomuksen allekirjoittajat vaativatkin Suomen hallitusta arvioimaan uudelleen tuen lakkauttamispäätöstä, tukemaan perusteellista tutkintaa syytöksiin liittyen ja noudattamaan kansainvälisen oikeuden mukaisia sitoumuksiaan ja velvoitteitaan.

Lue koko vetoomus täältä.

Categories:

Tags:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *