Nainen vaikuttamassa ison joukon edessä

YK:n yleiskokous teki merkittävän päätöksen vuonna 2007 julistaessaan helmikuun 20. päivän kansainväliseksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päiväksi. Tämä päivä on sittemmin toiminut muistutuksena maailmanlaajuisista ponnisteluista kohti yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus elää arvokasta ja tasa-arvoista elämää.

Kansainvälisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivä muistuttaa meitä sitoutumisestamme yhteiskuntaan, jossa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus arvokkaaseen ja tasa-arvoiseen elämään. Tämän päivän tarkoituksena on herättää kansainvälistä huomiota epätasa-arvoon ja syrjäytymiseen, jotka vaikuttavat miljooniin lapsiin ja nuoriin maailmanlaajuisesti.

Keskitymme päivänä myös köyhyyden torjuntaan ja koulutuksen saavutettavuuteen. Jokaisen lapsen tulisi saada koulutusta ja kehittää itseään sosioekonomisesta taustastaan riippumatta. Koulutus on avain syrjäytymisen ehkäisyyn ja yhteiskuntien kehittämiseen.

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus liittyy myös kiinteästi terveydenhuoltoon ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Tämän päivän tarkoituksena on korostaa tarvetta terveydenhuollon tasa-arvoisuudelle ja luoda yhteiskunta, jossa jokainen voi saavuttaa täyden potentiaalinsa ilman sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

Kansainvälisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivä on muistutus siitä, että meidän kaikkien on osallistuttava yhteiseen ponnistukseen kestävän ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamiseksi, jossa jokaisen lapsen ja nuoren oikeudet turvataan.

Categories:

Tags:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *