Logohahmokisa päättyi – onnea palkituille!

Pinskut järjestivät uuden logon lanseerauksen kunniaksi logohahmokilpailun alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ajalla 29.4. - 18.8.2019. Kilpailun tarkoituksena oli kerätä lasten näkemyksiä pinskulogon värikkäistä hahmoista.

Pitkän harkinnan jälkeen tuomaristo päätti palkita parhaasta hahmotarinasta Finnkinon leffalipuilla 5-vuotiaan Taiston tarinan. Tavarapalkinnot myönnettiin 8-vuotiaan Ainon ja 11-vuotiaan Nellin tarinoille. Erityismaininnan ansaitsi tshekkiläisen lapsiryhmän hahmotarina, joka oli kilpailun ainoan ryhmätyö.

Taiston voittotarinassa oli pinskuiluun sopiva kansainvälinen tunnelma, sillä hahmot edustivat kolmea eri kansalaisuutta. Punaista, keltaista ja vihreää logohahmoa edustavat turkkilainen Turek, suomalainen Antsu ja englantilainen Sunset, jotka ovat ystäviä. Hahmot pitävät kovasti pinskuleireistä ja - kerhoilusta. Taisto kertoi myös laajasti myös muista hahmoystävysten pitämistä asioista, kuten eläimistä, ruohosta ja jumppaamisesta. Pinskutoiminnassa onkin tavallista opetella kaveritaitoja, kokeilla eri liikuntalajeja ja ympäristönsuojelua mikä Taiston tarinassa tuli oivallisesti esiin.

Ainon tarinan vahvuuksia oli supersankarimaisen kiehtovat logohahmot (Aivot, Tunne ja Metsä) sekä herttainen sivutarina logohahmoystävysten lentokettulemmikistä nimeltä Liiti. Tarinan mukaan Liiti on orpona metsästä löytynyt tavallinen kettu, joka joi vahingossa taikajuomaa joka kasvatti sille siivet.

Nellin tarinan vahvuuksia oli ystävyyden ja eläinrakkauden korostuminen. Nellin tarinassa ilahduttivat myös persoonalliset hahmonimet (Rosa, Parsa ja Sitruuna) sekä Rosa-hahmon vaaleanpunainen Pinsku-kissa.

Kilpailuun saapui myös yksi ryhmätyö, jonka oli laatinut tshekkiläisen lapsiryhmä. Tarina kertoi pienestä lapsesta, joka leikki kolmen erivärisen hahmomagneetin kanssa jotka matkasivat lapsen mukana maailmalla. Tarina erottui muista kilpailutöistä omaleimaisella näkökulmallaan.

Keskustoimisto on yhteydessä palkittaviin. Palkitut tarinat julkaistaan kokonaisuudessaan Pinskujen lastenlehdessä syksyllä 2019.

Kiitos kaikille osallistujille ihanista logohahmotarinoista!